אורי תלמיד תיכון חושב ומתנהג קצת אחרת. מתבגר חריג ובעל ידע רב שבית הספר וחבריו לשכבה לא ממש מבינים אותו. רכז השכבה והמורה לחינוך גופני, עמית רוקמן, אומר לו כל הזמן לשמור על "פרופיל נמוך".
ההורים שלו נפרדים, האב עזב למקום לא ידוע ונותק הקשר. אימו כבר למעלה משנה וחצי ישנה איתו באותה המיטה ומתייחסת אליו כאילו הוא בן זוגה.
השילוב הזה בין התבגרות בין כתלי בית הספר ובית מצוקתי אפיין גם את "פיגומים", סרטו הנפלא הראשון של הבמאי מתן יאיר. ב"בגרות" סרטו השני (אם כי צולם ראשון) במרכזו מורה לספרות מתוסכל מול תלמידיו, אשר מנסה להביא בפניהם את עולם הספרות על יופיו. עולם בית הספר, ההתבגרות, ובצדיה יחסיו של מתן הגיבור עם אביו שנטש. הצורך בדמות אב מופיעה גם ב"פיגומים" וגם בסרט החדש "חדר משלו".
אורי חי במציאות מעורערת, צו ראשון, הרצון לצאת למסע לפולין כל אלה חושפים את השבריריות של ההתבגרות של אורי, בדיוק כמו זו של אשר לקס גיבור "פיגומים". גם שם יש יחסים טעונים עם האב בעל עסק בתחום הבנייה, אשר חושב שלימודים ובגרות מיותרים עבורו, שכן עתידו לרשת את העסק המשפחתי.
הבמאי, מתן יאיר הוא מורה לספרות והיסטוריה בתיכון היובל בהרצליה ומלמד תלמידים בתכנית אתגר המיועדת לתלמידים שנפלטו ממערכת החינוך וזוהי ההזדמנות האחרונה שלהם לסיים תיכון ולזכות בבגרות.
שלוש הסרטים, "פיגומים", "בגרות", "חדר משלו" מציגים את העולם המקצועי וגם את הרקע המשפחתי ממנו מגיע הבמאי. הבמאי כתב ספר "חדר משלו" בשנת 2009.
מומלץ.
תסריט: מתן יאיר
משחק: גלעד לדרמן (אורי), דרור קרן ( עמית רוקמן), ישראל ברייט (אביו של אורי), ירדן בר כוכבא (אימו של אורי), נטע רוט (יערה, אחותו של אורי)
81 דקות, ישראל
התיאוריה של מרגריט Marguerite's Theorem
מרגריט הופמן, גיבורת הסרט היתה הגאונה של הכיתה, וכעת בגיל